logo Bamboo Baby & Spa

faq baby spa

Alle vragen staan hier uitgelegd op een rijtje. Staat jouw vraag er niet bij neem dan contact met ons op via het contactformulier.

 

Alle baby’s hebben er baat bij en zijn welkom vanaf veertien dagen na de geboorte tot ongeveer zes maanden. De leeftijdslimiet is er om praktische redenen: vanaf een bepaald moment worden ze simpelweg te groot voor de badjes én beleven ze prikkels op een andere manier, waardoor ze sneller zullen proberen spelen met onder andere het zwembandje en dus minder gemakkelijk gaan ontspannen.

Zodra je je baby met het drijfbandje in het water plaatst merkt het al gauw dat het naar hartenlust kan spartelen en genieten van de vrijheid en gewichtloosheid die het in het water ervaart. De meeste kindjes brengen hun dagen liggend of lekker gekneld in de armen van hun ouders of in een kinderzitje door, je kan je dus inbeelden wat voor kick dit geeft. De meesten kraaien van plezier, spartelen alle kanten uit. En dat is niet alleen héél erg schattig, het bevordert ook hun emotionele en fysieke groei.

De voordelen zijn niet op één hand te tellen, dus voel je vooral niet verwend wanneer je incheckt voor een namiddagje baby wellness! Wetenschappelijke studies bevestigen keer op keer het gunstige effect van liefdevolle aanrakingen en huid-op-huid contact op de positieve ontwikkeling van een kind.

De combinatie van nieuwe prikkels en de rustgevende omgeving stimuleert de motorische ontwikkeling, de autonomie én het zelfvertrouwen van een baby. Het bevordert de spierontwikkeling, het immuunsysteem, de ademhaling, de spijsvertering en de bloedsomloop (en dus ook ontgifting). Het zorgt voor een beter slaapritme én blijkt een gigantische hulp in de strijd tegen krampjes en reflux. De zachte tegendruk van water en bubbeltjes, alsook de ritmische bewegingen van de massage, vergroten de longcapaciteit van kindjes en leren ze dieper ademen.

Hoewel de behandeling alle baby’s deugd doet, zijn er enkele problemen in het bijzonder die je aan de hand van baby wellness kan aanpakken. Zo blijkt het een grote hulp voor kindjes die niet goed slapen, te vroeg werden geboren, via een keizersnede op de wereld werden gebracht, veel last hebben van darmkrampjes, niet goed groeien of veel problemen hebben met de luchtwegen.

In het geval van ziekte, hoge koorts en ontstekingen laat je dit beter aan jou en je baby voorbijgaan -opgelet: dit betekent ook dat je na een vaccinatie, wanneer de kans op koorts stijgt, best thuis blijft. Ook oververmoeide baby’s zullen niet goed reageren op de stormvloed aan nieuwe prikkels, probeer je kindje dus na een goed dutje mee te brengen. Heeft je baby last van uitslag of eczeem? Vraag dan eerst raad aan de pediater.

Je kunt het beste een afspraak inplannen voor een moment op de dag dat je kleintje net een goed dutje heeft gehad en wat heeft gegeten. Zo kan je baby het beste ontspannen en genieten van de nieuwe prikkels.

Eén bezoekje voldoet om de gunstige effecten van een babymassage te zien; het draait vooral om veiligheid en geborgenheid en daar zal je vrijwel meteen de vruchten van plukken. Verhalen genoeg over huilbaby’s die na een sessie voor het eerst in weken weer een aantal uur aan een stuk kunnen slapen, of geconstipeerde kindjes die meteen een serieuze pamper vullen.

Zeker! Voor een positief resultaat op lange termijn wordt aangeraden om minstens één keer per week je baby te masseren. Je hoeft niet telkens het volledige lijfje te masseren: je kan nu eens focussen op de voetjes, dan weer op de armpjes of de buik. Elke baby is ook verschillend en zal het ene al aangenamer vinden dan het andere.

Heeft je kindje echt zwaar last van slapeloosheid of krampjes, dan wordt aangeraden om een tijdlang om de twee weken naar de baby spa te gaan. De combinatie hydrotherapie + massage zal dan extra veel effect hebben.

Een babymassage bestaat voornamelijk uit strijken en in lichtere mate kneden van het fragiele lijfje. Klopjes geven, trillen en schudden zijn uit den boze.

Zeker! De doorsnede van een drijfring is ongeveer negen centimeter, eentje minder dan het gemiddelde babyhoofdje, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je baby eruit zal glijden. Er wordt ook geen druk uitgeoefend op de nek aangezien de kin en het achterhoofd extra steun krijgen van het bandje. De meeste jonge baby’s voelen de ring trouwens niet zitten aangezien ze gewichtloos zijn in het water.

Absoluut. In de spa wordt geen chloor gebruikt en worden de badjes na elke sessie grondig gereinigd, ontsmet en van vers water voorzien. De Hoge Gezondheidsraad raadt grote hoeveelheden chloor, zoals je ze in de meeste openbare zwembaden terugvindt, af onder één jaar omdat het vooral aan de huid en longen veel schade kan veroorzaken.

Begin het spa momentje met een uitgeruste én gevoede baby, de behandeling maakt kindjes immers hongerig. We raden aan om zo’n half uurtje voor de sessie te voeden en alvast een flesje bij de hand te houden voor daarna. Verder breng je uiteraard schone luiers en lekker zachte kleding mee om het ontspannende gevoel extra lang te bewaren.

Heb jij een vraag die er niet bij staat in het rijtje dan kun je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen op 055-203 22 31 of ons een mailtje sturen naar hello@bamboo-spa.nl

Of vul ons contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

logo Bamboo Baby & Spa

Boek hier een afspraak bij Bamboo

Ben je benieuwd? Plan dan gemakkelijk online een afspraak in.